Меню
Количка

Коледни Чорапи

Производител: Carnival Toys Арт. номер: 17693
Страхотен аксесоар за Коледа - огромен чорап за лакомства. Изработен от е филц Подходящ за коледна украса и коледни фотосесии С опция за окачване Дължина - 90 смРазгледайте цялата категория коледно парти и направете най-добрия избор. В нея ще намерите изобилие от:коледна декорация;ко..
13.90лв. без ДДС:13.90лв.
Арт. номер: 17737
Стархотна коледна украса - 3 броя коледни ботушчета. Чудесен аксесоар за украса и декорация на коледно и новогодишно парти. Изработени са от плюш Дължина: 18 смШирина: 9 смЦената е за 3 броя ботушчета..
10.90лв. без ДДС:10.90лв.
Арт. номер: 14513-06
Декоративен коледен чорап, аранжиран с фигурки на снежен човек и бродиран с бял конец. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Предлага се в различни варианти. Размери: 37 сантиметра...
2.50лв. без ДДС:2.50лв.
Арт. номер: 14514-06
Декоративен коледен чорап, аранжиран с фигурки. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Предлага се в различни варианти. Размери: 37 сантиметра...
2.50лв. без ДДС:2.50лв.
Арт. номер: 186200
Декоративен коледен чорап, аранжиран със снежинки. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Изработен е от лен Размери: 18 * 37 см ..
7.90лв. без ДДС:7.90лв.
Арт. номер: 186198
Декоративен коледен чорап, аранжиран със снежен човек. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Изработен е от полар Размери: 18 * 40 см ..
7.90лв. без ДДС:7.90лв.
Арт. номер: 186199
Декоративен коледен чорап, аранжиран с коледни елхи. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Изработен е от полар Размери: 20 * 42 см..
7.90лв. без ДДС:7.90лв.
Арт. номер: 186214
Декоративен коледен чорап, аранжиран с Дядо Коледа. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Изработен е от полар Размери: 18 * 40 см ..
7.90лв. без ДДС:7.90лв.
Арт. номер: 14512-06
Декоративен коледен чорап, аранжиран с фигурки. Подходящ за коледно и новогодишно тържество, побира доста лакомства и изненади за роднини и приятели. Предлага се в различни варианти. Размери: 16 * 34 сантиметра.Разгледайте цялата категория коледно парти и направете най-добрия избор. В нея ..
3.00лв. без ДДС:3.00лв.
Коледни ботушчета 2бр Коледни ботушчета 2бр
Няма наличност
Арт. номер: 17797
Стархотна коледна украса - 2 броя коледни ботушчета. Чудесен аксесоар за украса и декорация на коледно и новогодишно парти. Изработени са от полар Дължина: 15 см Широчина: 10 см Цената е за 2 броя ботушчета..
1.90лв. без ДДС:1.90лв.
Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)

За какво служат и къде се слагат коледните чорапи ?

Коледната нощ винаги е време на творчество и очакване. Мислим как да украсим къщата, как да поднесем подаръци на близките си по оригинален начин. В днешната статия ще разгледаме как да си направим традиционни коледни чорапи, в които да поставим малки подаръци, и как най-добре да ги украсим в празничен стил.

Традицията да се окачват чорапи до камината датира от Европа. Това е свързано със Свети Никола (известен още като Дядо Коледа, който живее в Лапландия), който според легендата подарил на три бедни момичета златни слитъци в коледната нощ. Оттогава славата на този необичаен и щедър жест се разпространява навсякъде. В продължение на много години децата и възрастните в цяла Европа окачват празнично украсени чорапи над камината в очакване на подаръци.

В България тази традиция се е появила малко по-късно и се смята за доста оригинална. Въпреки това любимите ни коледни филми често са пълни със сцени с оригиналната празнична украса. А като украсите дома си с такъв аксесоар, със сигурност ще предизвикате вълна от добри чувства и приятни асоциации у близките си. И можете да разкажете на децата си вълшебната приказка за Свети Никола, който ни е дал такава прекрасна традиция.

Факт е, че дори в днешния свят не може да се мине без традиции. Камината е бил, а и все още е, най-подходящото и живописно място, където да окачите новогодишните си чорапи. Това е най-логичното и подходящо място за легендата, независимо дали става дума за истинска камина или за реквизит.

По традиция тези чорапи се окачват на камината. Не се притеснявайте обаче, ако нямате камина, защото коледните чорапи са предназначени за поднасяне на подаръци и за украса на интериора, така че можете да ги окачите навсякъде: до леглото на детето, над вратата, на стената, на рамката на прозореца и т.н.

Къде може да ги закачите ?

Ако имате няколко коледни чорапа, можете да направите гирлянда от тях. За целта просто прикрепете чорапите към подходящ конец или декоративни мъниста и ги закачете на стената, на вратата на шкафа, на парапета на стълбището и т.н.

По-малките чорапи могат да се закачат и директно на коледната елха, което ги прави не само красив детайл за подаръци, но и оригинална празнична украса за коледното дърво.

Вече украсихме облегалките на столовете си с коледни покривки и шишарки. Защо да не ги украсите с коледни чорапи? Те могат да бъдат и добро скривалище за гостите, където те могат да запазят изненада за себе си. Гостите могат да ги използват и за прибиране на вещи, които им пречат, или за скриване на подготвена реч или подарък.

Можете да закачите чорапите на специални кукички или да ги окачите като гирлянди на панделки или връвчици. Обикновеният стенен рафт може да играе ролята на камина. 

Когато избирате чорапи, включете детето си в процеса. Детето ви ще хареса историята за добрия дядо, който оставя подаръци, и ще иска да допълни чорапа със собствена украса.

Не знаем дали Дядо Коледа знае за какво са закачени чорапите до камината. Вероятно той просто се възхищава на творчеството в коледната нощ.

Разгледайте невероятната колекция от коледни чорапи на zabava.bg, която предлага страхотно разнообразие от празнични стилове.