Меню
Количка

Шапки за Дипломиране

Производител: Carnival Toys Арт. номер: 185936
Класическа абсолвентска шапка за завършващи абитуриенти, ученици и абсолвенти. Подходяща за карнавали и маскаради, театрални и сценични костюми, Хелоуин, училищни забави и тържества. Изработена е от филц Цвят - черен ..
17.90лв. без ДДС:17.90лв.
Производител: Carnival Toys Арт. номер: 185935
Класическа абсолвентска шапка за завършващи абитуриенти, ученици и абсолвенти. Подходяща за карнавали и маскаради, театрални и сценични костюми, Хелоуин, училищни забави и тържества. Изработена е плат Цвят - черен ..
15.90лв. без ДДС:15.90лв.
Арт. номер: 13620-02
Класическа абсолвентска шапка за завършващи абитуриенти, ученици и абсолвенти. Подходяща за карнавали и маскаради, театрални и сценични костюми, училищни забави и тържества. Изработена е от твърд материал - филц Цвят - черен ..
14.90лв. без ДДС:14.90лв.
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)

Подобно на традиционните облекла, носени от булката и младоженеца, мантията и шапката за дипломиране са традиция сред абсолвентите. Задължителното академично облекло се е появило през 12-13 век, когато учебните заведения са създали официална учебна програма. Тъй като мнозина преподаватели са били свещеници или монаси, тяхното облекло силно е повлияло при избора на мантия и шапка. Смята се, че квадратната форма на шапката символизира книга, т.е. признание за научните постижения. Мантията, от своя страна, показва по-висок интелект и превъзходство. Първоначално мантиите са били сиви, а сега – почти винаги са черни.

Абсолвентска шапка

Купете своята абсолвентска шапка. Тя е изработена от филц. Предлагат се варианти, както за мъже, така и за жени, като пискюлът е черен или жълт. Знаете ли, че в някои страни цветът на пискюла показва специалността ви? Различните нюанси на жълтото символизират агрикултура, управление на информацията, научни дисциплини. Черното може да символизира всичко останало – изящни изкуства, нови технологии, филология, медицина и още. Етикетът за носене на академична шапка е семпъл – носите я по време на церемонията и я сваляте след края, като я носите под ръка. Шапката има специална форма, подобна на осмица, за да пасне на всяка глава.

Детски костюм за дипломиране

Защо само на възрастните е позволено да се дипломират? Сега детето ви също може да се дипломира от детската градина, първи или втори клас, като надене специално създадената за това мантия с шапка. Моделът се предлага в един размер, като дължината и гръдната обиколка са подробно описани на сайта. В комплекта е включен и папирус с панделка за по-силен ефект.

Тиари и корони

Има ли съществена разлика между тиара и корона или всички се носят от хора с висок статус? Короните се носят от монарси, поради което са по-големи и по-богато украсени. Основата на короната е непрекъснат кръг, който обхваща цялата глава. Тиарите и диадемите са по-малки от короната, често пъти във формата на полумесец. Тиарата обичайно е покрита с бели диаманти или перли.

Сега, след като знаете каква е основната разлика, ще можете по-лесно да изберете как да украсите главата си. Ако се намирате в тесен семеен кръг, короната е отличен начин да покажете на всички, че сте в центъра на вниманието. Все пак, това е вашата специална вечер и всички трябва да се държат с вас като с кралска особа. За невинна и непринудена визия изберете тиара с бяло марабу, подходяща за всеки тоалет и прическа. Тиарата с диаманти е също отличен избор, като цветът ѝ е рубинен или сапфирен.

Zabava.bg предлага диадема, имитираща корона на зла и властна кралица. Диадемата е в два цвята – на старо злато и снежнобяла. Короната се закрепя за главата чрез ластик, така че не са ви необходими фиби за коса. Цяла корона също се предлага в два цвята, като дизайнът е по-издължен, а украсата – с дребни скъпоценни камъни. Закрепя се за главата с шнур, който се завързва под брадичката.

Традиционно изглеждащите корони също не са малко на брой. Когато празнувате с бившите си колеги завършването, организирайте състезание за крал и кралица и коронясайте печелившите. Коронясайте любим преподавател – професор, асистент и даже нищо неподозиращия сервитьор. Коронясайте родителите си и им благодарете за тяхната подкрепа.

Мъжките корони са три типа. При първия само предната част на короната е издължена, оставяйки останалата част от обръча свободна. При втория тип короната е изцяло затворена, с традиционно английска визия от червена подплата и кръст в центъра. Същият модел се предлага и за жени. Последният вид корона е по-български, като се редуват пики и кръстове.

В случай, че не сте така сериозно настроени, но все пак искате да се позабавлявате, изберете моделираща корона, изработена от филц. Короната се предлага в два варианта – по-ниска и по-висока. Закрепя се на главата с помощта на лепенка и се сваля също толкова лесно.