Търсите ли декорация за парти, която ще направи вашето тържество още по-забавно и запомнящо се?

Балоновата гирлянда (наричана също и арка от балони) е една от най-красивите идеи за парти декорация. Използвайте я, за да придадете елегантност на следващият си рожден ден, бебешко парти, сватба или празнична вечеря!

Вероятно сте виждали великолепни снимки в Instagram и Pinterest и сте помислили, че нещо толкова красиво определено трябва да е 1) твърде скъпо и 2) твърде времеемко. Освен това, вероятно трябва да сте опитен декоратор, за да направите вашата балонова арка толкова впечатляваща, нали?

Грешка!

Ако имате около час и 20-60 лв. за материали, можете да имате тази гирлянда с балони, достойна за Facebook / Instagram. Да, няма нужда дори от предварителни умения в занаята! Това е идеалната самостоятелно изработена парти декорация.

Направихме тази тема, за да ви научим как да направите балонова арка бързо и лесно. Ще ви предоставим подробен списък с материали, 6 лесни стъпки и няколко професионални съвета, за да направите вашата арка от балони незабравима.

Просто следете нашите инструкции, за да създадете красива самостоятелно изработена декорация, напълно уникална за вас!

Какво представлява лентата за балони благодарение на която ще можете да направите лесно арката ?

Лента за арка от балони

Преди да започнете - списък с материали

Комплект за балонова арка, включващ всичко необходимо

Този комплект съдържа всичко, което ви е нужно, за да направите вашата балонова гирлянда: балони, инструменти за връзване на балони, лента за декорация с балони и лепящи ленти. Вижте всички комплекти за балонови гирлянди тук : Арки от балони.

1) Балони от високо качество – виж тукБалони

Изберете цветове, които съответстват на цветовата схема и темата на вашето тържество

2) Инструмент за връзване на балони - Не можем достатъчно да го препоръчаме! Ако връзвате повече от 10 балона, този инструмент е наистина невероятен и пести много време.

Инструмент за връзване на балони


3) Лента за декорация с балони – виж тук : Двойна лента за арка от балони

Наименувана също лента за балони, пластмасова лента или тиксо за балони: както и да я наричате, тя е един невероятен помощник! Тя ще бъде рамката на вашата арка, като изключва нуждата от завързване на балоните ви. Основното е, че ви позволява да променяте нещата дори след като арката е готова.

4) Лепящи ленти

Напълнете вашата гирлянда, като залепите допълнителни балони. Ако разполагате с различни размери, добра идея е да използвате най-малкия размер, за да попълните вашата гирлянда, след като я поставите.

5) Електрическа помпа за балони – виж тук „Помпи за балони

Не е на 100% задължително, но помпата за балони ще ви спести буквално въздуха! Това е особено полезно, ако създавате голяма арка.

6) Кукички с двойно лепящо тиксо

Лесно окачане и залепяне на дадено място без да къртите и пробивате. Евтини са и се намират лесно в повечето магазини от по 1 лев

Кукичка за лесно окачване

Изработка на балонова арка - 60 - 90 минути

Стъпка 1: Надуйте балоните

Надуване на балоните

След като сте избрали перфектните размери и цветове на балоните, които да се съчетават с декорацията на вашето парти, напълнете балоните с въздух с различни размери. Разнообразието от размери ще даде на вашата балонова арка красива форма и структура. Ако използвате нашите комплекти, може да имате всичко включено и лесно да се справите с цялата процедура по създаване на арката - различни размери и видове балони, ленти, помпа, лента с лепилни плочки. Вижте нашите комплекти тук : Комплект за арка от балони

Тук е мястото, където електрическата помпа ще ускори процеса! Но също така можете да помолите семейство и приятели да ви помогнат да надуете балоните. Вържете надутите балони с помощта на инструмента за връзване или на ръка.

Професионален съвет: Оставете някои малки балони за запълване на местата в гирляндата ви! Те ще бъдат чудесно последно допълнения, за накрая за да сте сигурни че вашата арка от балони изглежда по-пълна, по-цветна и по-интересна.

Стъпка 2: Закачете балоните към лентата за декорация на балони

Закачане на балоните

Време е да решите как искате да изглежда вашата арка. Можете да наредите редуващи се цветове за всеки отвор на лентата за декорация с балони или може да направите групи от от еднакви цветове за по-консистентен вид.

Закачането на балоните е просто. Всяко отделение на лентата за декорация с балони има малък отвор и голям отвор. Преминете възела през големия отвор, след това го плъзнете през малкия отвор, за да го закачите на място. Лесно както и да го погледнете!

Оставете известна дължина на лентата за декорация с балони от двете страни празна. Допълнителната дължина ще улесни по-късно закачането на вашата декорация.

Също така, не забравяйте да оставите най-малкия размер балони, докато ги прикрепвате. Ще ги използвате по-късно.

Професионален съвет: Редувайте цветовете и размерите на балоните, докато ги добавяте към лентата. Можете да се черпите идеи от снимки на балонови арки, които сте разглеждали, или можете да създадете собствен дизайн. Изборът е ваш!

Стъпка 3: Планирайте формата и поставете куките

Сега е време да решите каква форма искате да има готовата ви балонова арка. Тук хубавото на самостоятелно изработените парти декорации е, че можете да изберете каквато форма искате!

Можете да използвате молив, за да отбележите местата на стената, където искате да поставите куките си. По този начин можете да си представите различни аранжировки и да решите какво ви харесва.

Професионален съвет: Формата има огромно значение върху това, как ще изглежда готовата ви арка. Ако забележите, че харесвате асиметричен вид в които разглеждате, например, можете да използвате това като референция за вашата собствена балонова арка.

Създайте рамката на арката, като закачите куките си на стената или в областта, където ще поставите балоновата арка.

Стъпка 4: Закачете вашата гирлянда

Поставете гирляндата си на стената на части, поддържайки теглото на несвързаната секция с ръцете си. Това може да се направи самостоятелно, но също е чудесно да имате приятел или член на семейството, който да ви помогне.

Добра идея е да работите по една секция наведнъж, за да предотвратите заплитането на арката ви. Това също ви дава повече контрол върху вида на всяка секция, докато я поставяте.

Професионален съвет: Освободете свободен отвор в лентата за декорация с балони, за да закачите гирляндата си на куките или пироните. Това е лесен начин да гарантирате, че арката ви остава точно там, където искате!

Стъпка 5: Запълнете всички празни места с по-малките балони

Това е тайната съставка за впечатляваща балонова арка!

Арката ви ще изглежда красиво веднага след като я изложите, но можете да я направите още по-добре с този трик. Ако има места, където стената се вижда между балоните на вашата гирлянда, запълнете тези отвори с по-малките балони.

Това прави арката от балони да изглежда по-пълна, по-комплектна и по-интересна! Упоменахме, че разнообразие от размери ще придаде на вашата балонова гирлянда този "уау" ефект, и тези малки балончета са ключът към постигането на този ефект.

Използвайки лепящите ленти, запълнете всички отвори с по-малките балони. Не препоръчваме горещо лепило, тъй като то може да спука балоните.

Стъпка 6: Декорирайте останалото пространство

Може да поставите арката на фона на акцентна стена, да закачите платнена завеса или друго. Това добавя допълнително блясък на вашата балонова арка и подчертава цветовата ни схема.

Професионален съвет: Бъдете креативни! Това е вашата уникална и персонализирана декорация, и можете да добавите други украшения към арката си. Можете да подчертаете темата на вашето парти, като добавите някои допълнителни декоративни елементи към гирляндата си. Някои от нашите предпочитани са палмови листа, изкуствени цветя и панделки.

Най-накрая, починете си, оценете усилията си и не забравяйте да направите много снимки на вашето красиво творение!

Надяваме се, че след като видите колко лесно е да направите балонова арка, ще бъдете вдъхновени да я опитате на вашето следващо парти или специално събитие. Това е прост, достъпен и забавен начин да направите вашето парти да изглежда уникално.

Често задавани въпроси

Колко дни предварително може да се направи арката от балони? Може ли да направите балонова арка една вечер преди събитието??

Балоновите арки издържат около 1 до 2 седмици. За оптимални резултати създайте балоновата си арка един ден предварително. Имайте предвид, че може да ви отнеме няколко часа да напълните балоните и да поставите арката, особено ако това е първият път.

Важно е да отбележите, че ако държите вашата балонова арка навън при топло време, тя ще издържи само един ден. Поради тази причина, ако организирате парти на открито, съхранявайте балоновата арка вътре в дома си до самото начало на партито.

Как да закачите балоновата гирлянда?

Може да я закачите с помощта на кукички тип вендузи, пластмасови кукички с двойно лепящо тиксо, пирони за стена, видии или други крепежни елементи. Особено препоръчваме кукичките които имат на гърба си двойно лепящо тиксо защото те могат да бъдат монтирани и демонтирани сравнително лесно и не са нужни специални средства за монтирането. Имайте предвид обаче че след премахването им остава част от двойно лепящото тиксо и понякога се премахва по-трудно.

Какви цветови комбинации да изберем за арката от балони?

Тук няма ограничения и това зависи изцяло от вашия вкус. Ако имате определен цвят който ви харесва може да използвате и да потърсите онлайн цветови палитри които се комбинират с него.. Препоръчваме комбинации от 3 до 5 цвята, за да създадете хармоничен и интересен вид.