Популярността на Хелоуин нараства в световен мащаб с всяка изминала година. Корените на празника и неговият изначален смисъл са все още предимно предположения, но за сметка на това празникът е станал повод за мнозина да се съберат, да похапнат сладко и да гледат смразяващ кръвта филм. За децата Хелоуин е едновременно страшен и забавен празник, в който да облекат още по-страшни и забавни костюми и маски. 

Защо облеклото за Хелоуин е толкова важно?

Облеклото за Хелоуин е важно, защото е в духа на есента, а тя – на съспенса. Когато всички са предрешени, или поне носят маски, това създава чувство за принадлежност – всеки е част от групата, но в същото време е различен, уникален със своя избор. Освен това костюмите за Хелоуин ви дават възможност да разкажете малка, забавна история, с която да изпъкнете. Дори да сте облечени в костюм на пчела, на околните можете да кажете, че всъщност сте стършел под прикритие. Хелоуин е подходящо време за децата да превъзмогнат страховете си и да погледнат на плашещото и отблъскващото откъм смешната им страна. 

1) Дамски костюми за Хелоуин

Дамски Хелоуин костюм

Костюмите за жени за Хелоуин отразяват техните главни роли – на майка, на изкусителка и на благородна дама. Костюмите за майка са невинни, често пъти комични – Жълто пате, Пипи Дългото чорапче, Папагал и Коледна елха. Те са подходящи, когато имате малко дете и трябва да го придружавате на Хелоуин парти. Костюмите за изкусителка са най-разнообразната категория и варират между достъпни и луксозни, открити и загадъчни. Сред откритие са полицайка, медицинска сестра и пиратка – разголени рамене и къса пола, които се съчетават с високи чорапи или чизми. Загадъчните покриват почти цялото тяло, като вампир и скелет, или са до коляното, като дявол, елф, гладиаторка и снежен човек. На последно място са средновековните костюми на принцеса и кралица. 

2) Мъжки костюми за Хелоуин

Мъжки костюм за Хелоуин

Подобно на дамските костюми, мъжките костюми за хелоуин се делят на донжуани, завоеватели, странници и палячовци. Сред донжуаните ще откриете костюми на Зоро, средновековен крал и граф Дракула. Сред завоевателите са арабски шейх и бог Хорус, докато странниците са скелет, демон и дори Смъртта. Елф, палячо и миньон са в последната категория. 

3) Момичешки костюм за Хелоуин

На сайта на zabava.bg ще откриете костюми за хелоуин за момичета на всяка възраст: от малки феи до тийн магьосници. Някои костюми са действително страшни, но повечето са сладки и чаровни. Най-малките госпожици можете да преоблечете като приказни феи, пеперуди, ангели, балерини, включително кралица Елза или принцеса Ана. А защо не в костюм на животинче, плод или зеленчук? За по-големите момичета ще откриете ретро костюми на принцеси, както и модели със съвременна кройка. Сред тематичните Хелоуин предложения са костюм на Злодеида и Мортиша Адамс, традиционна вещица или вампир, зомби ученичка или приказна вълшебница, призрачна булка или призрачна пиратка. Неутрални предложения са скелет и призрак. 

Деца облечени в Хелоуин костюми

4) Момчешки костюми за Хелоуин

Мечта на всяко момче е да притежава нечовешка сила и способности, а Хелоуин е идеалното време да се превъплъти в любимия си супер герой, било то съвременен, или приказен. От Отмъстителите най-популярен е Спайдърмен, като можете да избирате между класически втален костюм или модел с мускули. Добавете аксесоар – ръкавица с изстрелвачка. Железния човек, Хълк и Супермен са също обичани герои, наред с капитан Америка и Батман. От приказните герои момчетата могат да се превъплътят в чаровен принц, смел мускетар или легендарен римски сенатор. Най-желаните професии също са тук – полицай, пожарникар и капитан на самолет. За най-малките момченца изберете костюм на цвете, джудже, миньон или Спондж Боб, а също – мишле, смърф и даже малкото овчарче. Разгледайте различните модели тук : Костюм за хелоуин за момче

5) Бебешки костюми за Хелоуин

Бебешки костюми за Хелоуин

Всички бебешки костюми за Хелоуин са предназначени за проходили деца. Например, костюм за палячо, който е мек, удобен и с топла качулка. Крилата за пеперуда са най-любими на малките момиченца, тъй като се съчетават с всяка тяхна рокля. Мини и Мики Маус са все още едни от най-любимите герои.