Балоните са една от най-предпочитаните декорации за всеки празник. Със своите ярки цветове те могат да придадат индивидуален стил на всяко парти, било то за рожден ден, сватбено тържество, фирмено парти или друг празник. Различните производители предлагат широка гама от различни балони, които се различават по форма, цвят и материала, от който са направени. Но как да изберете подходящите балони, при цялото това разнообразие?

Какви балони да изберем за украса

Балони за украса

Основното нещо, на което трябва да обърнете внимание, при избора на балони е материалът, от който са направени.

Латексовите балони са най-често срещаният вариант за декорация. Те са на достъпна цена и в различни цветове и могат да бъдат допълнени с други ефектни материали. С тях можете да измислите различни и интересни композиции за декориране на интериора.

Фолиевите балони са много издръжливи и се използват за украса на различни събития. Отличават се с разнообразие от форми и цветове. Ако са пълни с хелий, те могат да издържат до няколко седмици. Единственият им недостатък е, че са доста по-скъпи от латексовите.

Когато избирате балони, трябва да се съсредоточите върху темата на събитието и вида на декорацията, която искате да направите.

За рекламни кампании, откриване на изложба или на магазин, различни презентации или фирмени коктейли са подходящи разнообразни топки, чиито цветове са съобразени с емблемата на фирмата, топки с фирмено лого, отпечатано върху тях и т.н.;

Металните балони се отличават с перлен блясък и са подходящи за сватбени тържества и честване на годишнини. От тях можете да направите различни композиции., каквато е арката от балони.

Как се прави арка от балони

Арка от балони - украсена маса

Арката с балони е чудесно допълнение към почти всяко парти или събитие. Тя изглежда ефектно и е доста лесна за изработка. Можете да направите основна арка обикновена арка с обикновени балони или плаваща арка с балони с хелий.

Първата стъпка е да направите телена основа, за която ще се захванат балоните. Най-лесният вариант е да купите комплект балони с балонна арка от магазина и да използвате телената рамка от там. Притиснете краищата на арката в кофа, пълна с пясък или камъчета, които ще я държат стабилна. Ако сте закупили готова арка, тя би трябвало да има равна основа или платформа. В този случай поставете нещо тежко върху нея, за да я застопорите.

Надуйте четири балона с еднакъв размер .Завържете върха на всеки балон на възел. Завържете два по два балоните заедно с двоен възел. Завържете двойките балони за арка заедно, за да направите форма на детелина. За да ви е по-лесно, можете да завържете балоните заедно във формата на кръст с помощта на канап.

Следва да завържете балоните към вашата телена основа. Най-лесният начин за това е да ги закрепите с връв или цветна панделка. Повторете процеса, за да направите повече редове, докато телта се напълни.

Украса от балони спрямо повода

Майка с бебе с украса от балони

Ярките балони, със своите различни форми и размери са подходящи за декорация на всяко събитие. Оригиналният печат върху тях, под формата на рисунки, надписи или снимки придават индивидуалност на празника. В зависимост от повода, можете да направите различни украси с балони, било то арки, различни дървета или животни или да използвате стойки за балони. Ето и някои топ 5 идеи за украса с балони:

  1. Надуваеми цифри и букви, които можете да поръчате готови от фолиеви балони или да ги създадете сами. За да направите това, просто фиксирайте топките с лепяща лента на стената под формата на символите, от които се нуждаете.
  2. Букет от балони можете да направите, като вържете балони с хелий с различни дължини заедно. Такъв декор може да бъде поставен по стената или стълбите, до масата или във фотозоната в ъгъла на стаята.
  3. Надуваемите фигури на различни анимационни герои са изключително подходящи за детски партита. Интересното е, че те се движат заедно с тичащите около тях деца.
  4. Верига от балони се прави от кръгли балони, които се надуват и завързват един по един. Така се създава верига , която може да се фиксира на входа, на сцената, да украсява фотозоната или да виси от тавана.
  5. Спирала от балони можете да направите, като навивате въртящата се топка около два пръста и в това положение леко надувате. Тези спирали могат да бъдат свързани с балони с хелий и да се поставят под тавана или да украсят фотозоната.