Празникът на романтичната любов, Денят на влюбените или Свети Валентин – независимо от колко дълго сте заедно – месец, година, половин столетие, подарете на своята половинка нещо специално. Може би нещо, обточено с червена дантела, дръзко и яркочервено; или нещо сладко, покрито с шоколад и преливащо от карамел и лешници; а защо не нещо лично, само между вас двамата? Трудно е да се проследи историята на Свети Валентин, затова ще се върнем още назад, към мита за Ерос, син на суетната и свадлива Афродита. Ерос бил колкото пакостлив, толкова и непредвидим. Стрелите му могли да накарат всеки да се влюби във всеки, заради което дори най-свирепите от боговете се бояли от него. Един ден обаче Ерос опитал от собственото си лекарство. Обидена от смъртната Психея и нейната красота, Афродита заповядала на Ерос да я накаже, но докато се прицелвал в нея, крилатият бог сам се убол и на мига се влюбил в Психея. Това е нужно и на вас – подарък, в който вашата половинка да се влюби от пръв поглед.

1. Букет или цвете


Розите са класика. А сега си представете букет, в който розите преливат в различни нюанси: от кървавочервено през керемидено червено до ярко розово или дори бяло. Съчетанието на различни цветове, вмъкването на нещо нестандартно, грабващо вниманието, придава на класиката модерна визия. Дори да не изберете рози, няма начин да сбъркате с цветята. Всички са миролюбиви и зад всяко се крие сърдечно пожелание.

2. Шоколад


Черен или млечен, натурален или с ядки, шоколадът е най-голямото изкушение, особено за жените. За подарък за Свети Валентин изберете кутия във формата на сърце и любимите бонбони на вашата половинка. Ако не знаете какви обича, вземете по един от всеки вид и стискайте палци да улучи правилния. За да се откроите от останалите, пробвайте с ръчно приготвен шоколад – наслада за очите и небцето.

3. Бижу


Когато подарявате бижу за нежната половинка, спрете се на обеци или колие. За гривна и пръстен ще са ви нужни точни размери, иначе съществува опасност да не паснат от първия път. За мъже най-желаният подарък са ръчните часовници – колкото по-масивни и широки, толкова по-добре. Идеалният начин да поднесете бижу е около десерта, като помолите сервитьора да го поднесе в десертна чинийка или сами приплъзнете кутийката по масата, докато половинката ви е разсеяна, за да я изненадате приятно.

4. Секси бельо или пижама


Бельото е начин да пратите послание, покана, или просто закачка. Помислете какво бихте желали за половинката си – да се чувства секси и уверена в дантелено бельо или удобно в мека пижама. За мъжете изборът не е така богат, но ако сте се спрели на закачка, тениска с принт на изваян, мускулест торс ще е идеален избор.

5. Кино билет


Трудно е да се предвиди каква точно ще бъде програмата на 14 февруари и дали ще има свободни места, но да идете на кино и да се държите за ръце е един от най-романтичните подаръци, които можете да направите.

6. Сърце


За да си спомняте този специален ден през остатъка от годината, подарете на половинката си червена тенджера във формата на сърце; или форма за кекс, гофретник, тава. Може да е чиния или купа – нещо, което винаги е край вас.

7. Картичка


Бъдете креативни, напишете нещо лично, дори да е кратко. Не чакайте вечерта, за да я подарите. Поставете я до леглото, пъхнете я в джоба на якето или я поставете на таблото в колата.

8. Аксесоар


Когато се срещате отскоро, най-добре е да заложите на шал, колан, вратовръзка – нещо полезно, но не до там интимно.

9. Подаръчен комплект

За всички, които не могат сами да изберат, вземете подаръчен комплект с алкохол, шоколад и плюшено мече.

10. Веднъж в живота

Дали ще е изтънчено вино от френска изба, високо ценен деликатес или приказно пътешествие, то ще е веднъж в живота.