Елегантните карнавални костюми са харесвани не само от децата, но и от възрастните. Това ярко и шикозно облекло, популярно по целия свят, ще повдигне настроението ви и ще ви накара да изпъкнете на партито, подчертавайки индивидуалността ви. Карнавалът е празник без аналог по яркост, колоритност и забавление. Това ще бъде една запомняща се вечер за всекиго. Ето защо е толкова важно да изберете забавна, запомняща се или дори екстравагантна визия за себе си. Провеждането на съвременните карнавали няма много общо с тези в миналото. Сегашните карнавални костюми са традиционни, но същевременно модерни. Ако искате да си закупите карнавален тоалет, но не знаете как да изберете подходящия костюм за мъж или жена, тази статия ще ви помогне да направите правилния избор!

Кратка история на карнавалните костюми

Преди да говорим за модерните карнавални костюми, нека хвърлим бърз поглед в историята и да видим откъде идва традицията да се носят маски и костюми за празници и тържества. Карнавалните костюми се появяват за първи път в средновековна Венеция. Това облекло трябвало да бъде придружено от маска, която криела лицето на носещия го и прикривала самоличността му. Първоначално по време на празници в средновековните дворци, карнавалите били замислени като начин да се скрият социалните различия между хората, поне за една нощ. Разбира се, съвременните карнавални тържества имат по-малък обхват. Но на такъв празник, всеки възрастен може да стане част от приказка за няколко часа и да се превъплъти в герой по свой вкус.

Какво трябва да вземете предвид при създаване на карнавална визия?


Когато искате да си създадете карнавална визия, има няколко важни неща, които трябва да имате предвид. Първо, определете бюджета си и времето за изпълнение. Ако празникът е след по-малко от седмица, потърсете карнавални костюми под наем в специализирани магазини. Ако времето и парите ви позволяват, бихте могли да си ушиете нещо наистина страхотно по поръчка. Второ, обърнете внимание на спецификата на самия карнавал и какъв ще бъде той? Дали това ще е новогодишен празник, абитуриентски бал, карнавал за рожден ден, само възрастни ли ще присъстват или и деца. Трето, помислете каква публика ще бъде домакин на карнавала: колеги, приятели, роднини или напълно непознати. Вашият визуален стил ще зависи пряко от вашата среда. Четвърто, решете дали искате да носите маска и да отидете инкогнито или ще бъдете с открито лице без нея. Ако първият вариант ви допада повече, добре е предварително да обърнете внимание на правилния избор на карнавална маска и дали искате тя да покрива само половината от лицето ви или изцяло.

Най-популярните опции за карнавални костюми

Има много от тях, така че понякога е трудно да се вземе правилен избор. Можете да изберете една от предложените опции или да създадете своя уникална визия. Видовете карнавални костюми могат да бъдат разделени на следните групи:

  • Пирати и разбойници - Пиратската визия също се счита за класическа. Страхотна е както за мъже, така и за жени. И ако се срещнат двама Джак Спароу, нека гостите решат кой повече прилича на Джони Деп.
  • Приказни герои - Напоследък популярен анимационен герой, в който много момичета мечтаят да се превъплътят е Елза от "Замръзналото кралство". Нейният костюм е изключително простичък. Състои се от елегантна синя рокля, допълнена от подходяща полупрозрачна пелерина. За повече автентичност, вземете руса перука и корона. С такава визия, всяка дама ще изглежда много нежно и елегантно, привличайки мъжките погледи.
  • Костюми на различни супергерои - Облеклото на Спайдърмен заслужава специално внимание. Популярно е не само сред децата, но и сред възрастните мъже. Темата за супергероите е продължена от друг герой, познат ни от детството - Батман. Характерната му черна пелерина и маска, подхожда на всеки мъж.
  • Вампири - Костюмите на представителите на тъмните сили никога не губят своята актуалност. Такива тоалети са актуални не само за парти за Хелоуин. Костюмът на вампир е подходящ както за мъж, така и за жена. Черното облекло с дълга роба в стила на граф Дракула е достатъчно да бъде допълнено от изкуствени зъби и, ако желаете, лещи и готически грим.


Препоръки за избор на карнавален костюм

В днешно време, по случай различни тематични събития, можете да откриете голямо разнообразие от карнавални костюми за деца, младежи и възрастни. Карнавалните костюми вече не са дефицит. Вие просто можете да избирате опцията, която отговаря на вашите индивидуални нужди. Първо, трябва да вземете предвид темата на събитието, както и вашите вкусови предпочитания. Закупуването на качествен карнавален костюм е чудесно решение, което ще ви спести много време и усилия. Когато избирате карнавални костюми за възрастни, трябва да се съсредоточите върху това каква визия желаете да създадете. Ако присъствате на тематично парти, вашите възможности ще бъдат ограничени до определени дрес кодове, наложени от организаторите. Но когато няма такива изисквания, можете да реализирате всякакви идеи, просто използвайки въображението си. Идеалният вариант е да си създадете визия, която е точно противоположна на вашата личност в реалния живот. Това определено би изненадало околните, подобрило тяхното настроение и бихте могли да блеснете като звездата на карнавала!