Свети Валентин може да бъде празнуван както с вашата половинка, така и с цялото семейство. На някои обществени места дори е прието целия месец Февруари да бъде отбелязан като месец на любовта. Ако и вие искате да уловите магията на любовта и да украсите дома си за Свети Валентин, пуснете любимата си романтична балада и се запознайте с нашите топ предложения.

Интимна вечеря


Преместете масата, на която обикновено вечеряте, на ново място, най-добре в ъгъла, близо до прозореца. Когато се намира в ъгъла, украсата изглежда повече като тържествен фон, на който се откроява масата. Започнете с големи пастелни балони в бяло и бебешко розово. Залепете ги с двойна лепенка за стените и продължете да редите, докато стигнете 1/3 от височината. Продължете с по-малки балони в металик – червено, златно и сребристо. Най-отгоре на украсата закачете фолиеви балони във формата на сърце – с мече, с роза, с надпис “I Love You” или „Lucky in Love“. Ако половинката ви има чувство за хумор и високо цени червеното вино, вместо сърца изберете фолиев балон във форма на чаша с вино. Постелете на масата бяла покривка и наредете бели чинии със златен кант. Салфетките трябва да са тъмночервени, сгънати в центъра на чинията. Вместо високи свещи, които да ви скриват един от друг, изберете три чаени, които да наредите в центъра. Макар да сте у дома, облечете се като за навън; като за филмова премиера, за да покажете колко силно държите на партньора си.

Украса на легло


Първата ви задача е да постелите леглото си с професионализма на хотелска камериерка. Изберете бели памучни чаршафи и ги втъкнете така, че да не се виждат ръбовете. Използвайте ютия и, по възможност, уред за гладене с пара, за да се отървете от всяка излишна гънка (докато чаршафите са върху леглото). За възглавниците и олекотената завивка вземете спално бельо с принт или кант. Използвайте две олекотени завивки, за да изглежда леглото по-голямо, както и всички налични възглавници. Украсете завивките с листенца с златно или сребърно. Поставете до възглавниците мече със сърце в бежово или червено. Запалете две свещи от двете страни на леглото и загасете светлините. Останалото е история.

Украса на дома

В случай, че идеята да празнувате Свети Валентин цял месец ви се струва забавна, преобразете дома си за Февруари с няколко лесни трика. Ако имате вази в дома си, напълнете ги с букети в бели и розови рози. Пробвайте с изкуствени цветя, за да ги използвате догодина. В центъра на всеки букет поставете по една червена роза, за да се откроява. Изпечете курабийки във формата на сърце или вземете готови меденки. Поставете ги в прозрачна купа с капак и ги оставете на видно място за цялото семейство. За самия 14 февруари допълнете украсата с парти сет. В зависимост от това колко голям е дома ви, можете да избирате между различни сетове. Най-компактният е от 15 броя в розово или в червено и се състои от пастелни, фолиеви и прозрачни балони с пайети. Другият малък сет е от 21-22 броя с надпис “I Love You” в червено и бяло или червено и златно. За малките сетове можете да използвате специални стойки, които ще откриете на сайта на Zabava.bg, или цветни тежести. По-луксозни варианти на малките сетове са в цвят розово шампанско от 13 бр. и перлено розово от 21 бр. - и двата с фолиев надпис „love“. За тях можете да се възползвате от стойките във форма на сърце. Големите сетове започват от 45 броя, като включват огненочервени латексови и фолиеви балони, бели и прозрачни с конфети. Включени са още надпис „love“, шест чаени свещи и два пакета розови листенца. Останалите големи сетове са тип арка с балони от 133 до 178 бр. Колкото повече размери и видове балони изберете, толкова по-плътна и разнообразна ще бъде арката.