Искате да отпразнувате коледната нощ с най-близките си хора и да я превърнете в празник, който ще помните дълго. Но е необходимо да се подготвите добре и в същото време да свършите много неща: да купите и опаковате подаръци, да помислите за менюто, костюмите, музиката и украсата. И най-важното: да разберете каква ще бъде тази вълшебна нощ, с какво ще бъде специална за вас. Невинаги намираме време да помислим за това, затова сме тук, за да ви помогнем с идеи за коледната нощ. Имаме по нещо за всеки.

Как да направите незабравимо коледно тържество ?

Една от най-лесните идеи е да подготвите място за снимки със собствените си ръце. Това може да е фотьойл до камината с уютна плетка и масичка за кафе. Балоните могат да бъдат в коледен дух. Не забравяйте да включите забавни коледни аксесоари в центъра на зоната за снимки: коледни шапки, ръкавици, шалове, снежинки, брада на Дядо Коледа и коси на Снежанка... Всичко, което можете да измислите.

Богата гама може да откриете тук : Коледни парти артикули

Разпределете кой какво носи

Това е модерен и донякъде икономичен вариант за партито. Предварително се договорете с гостите всеки да донесе по едно общо ястие. Това може да е салата по семейна рецепта или сладкиш с тайна съставка. Важното е храната да е обичана и приготвена с внимание. Този подход веднага ще ви спести много време и енергия, които можете да изразходвате за други дейности. Между другото, развлеченията също могат да бъдат разделени по равно за всички. Нека всеки участник в партито измисли едно състезание или загадка. Не е трудно и в крайна сметка в голяма компания всичко ще бъде забавно и интересно. Можете дори да проведете гласуване, за да видите чии идеи са по-луди, по-смешни или по-откровени.

Може да е интересно и : 5 топ идеи за коледен подарък

Играйте настолни игри

Чудесна идея за приятелско или семейно събиране. Вероятно имате доста настолни игри като Монополи, Не се сърди човече или Домино. Те изискват известна доза остроумие и съсредоточеност, но никой не ви кара да бъдете твърде хазартни в новогодишната нощ. Дори ако тези комплекти не съществуват или вече са скучни, можете да измислите свои собствени игри с минимален инвентар. Играта на карти например, изглежда твърде класически, но в компанията на приятели или близки, те са склонни да предизвикат буря от емоции. Също така е забавно да допълвате съществуващите игри с нови творчески правила. Например губещият се преоблича с костюм на Дядо Коледа и говори с неговия глас до края на вечерта. Или се лишавате от сладкиши до полунощ. Победителят трябва да подготви и хубава или хумористична награда. Още по-сложната версия на партито може да включва сглобяване на пъзел от няколко хиляди части.

Запомнете традициите в коледната нощ

Може да ви се струва, че всяка коледна нощ всичко се случва по един и същи начин. В действителност обаче всяка страна има свой собствен начин на празнуване.

Направете плейлист с любимите си коледни песни, смесени с друга парти музика. Използвайте високоговорители, за да възпроизвеждате музиката с нормална сила на звука.Когато съставяте списъка с песни, помислете за предпочитанията на гостите си.

Ако харесвате спокойната и лека атмосфера, организирайте коледно пижамено парти. Гостите веднага обличат пижамите си и други домашни дрехи. Могат да се използват мотиви от коледната нощ или червени и зелени цветове. Карираните пижами и хавлиените халати изглеждат добре. Чудесна идея е всички участници в семейното парти да носят пижами и нощници от един и същи материал, но това трябва да се уговори предварително. Можете също така да използвате забавни топли чехли или спални чували. Най-важното е да ви е удобно и топло. За развлечение изберете нещо леко и мързеливо: гледане на анимационни филми, неспешни разговори и прости гатанки. Можете предварително да измислите няколко теми, които искате да обсъдите. А за лакомствата се погрижете да имате какао, горещи напитки и джинджифил.